Ανθοιάματα

Τα ανθοιάματα είναι αραιωμένα εκχυλίσματα από διάφορα λουλούδια και φυτά. Είναι παρόμοια με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα και χρησιμοπούνται για την θεραπεία τόσο ανθρώπων, όσο και ζώων.

Ο Dr.Edward Bach, ένας Άγγλος ομοιπαθητικός ιατρός, βοτανολόγος, χημικός και φυσιολάτρης αναγνώρισε την επίδραση που μπορεί να έχει στην θεραπεία, το μυαλό και το πνεύμα. Μελέτησε τις θεραπευτικές ενέργειες των φυτών, επικεντρώνοντας στην επίδραση αυτών των φυτών όχι τόσο στο φυσικό σώμα, αλλά στο συναισθηματικό σώμα.

Ο Dr. Bach ανέπτυξε ένα σύστημα από 38 ανθοιάματα τα οποία διορθώνουν συναισθηματικές ανισορροπίες. Το πιο γνωστό ανθοίαμα είναι το Bach Rescue Remedy. Eίναι ένας συνδυασμός ανθοιαμάτων τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στο να ηρεμήσουν το ζωάκι σας, πριν ή κατά την διάρκεια οποιασδήποτε αγχωτικής κατάστασης.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χορήγησης των ανθοιαμάτων στα ζώα. Σταγόνες μπορούν να προστεθούν στο νερό που πίνουν, ή να αναμειχθούν στην τροφή τους καθημερινά. Επίσης μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στο στόμα τους. Αλλος ένας τρόπος είναι το μασάζ λίγων σταγόνων, σε άτριχο δέρμα όπως των αυτιών.


© 2018 by Mairi Varnava. All rights Reserved.